Rowena
  • Home Behandelingen die er zijn voor artrose

Behandelingen die er zijn voor artrose

Nog niet zo lang geleden waren er nog maar weinig behandelopties die mensen met artrose konden helpen. De laatste jaren is er echter wel veel vooruitgang geboekt in het behandelen van de aandoening waardoor mensen chronische pijn ervaren. Meer hierover lees je op: https://www.vrijvanpijn.nl/artrose/

Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om het aangetaste kraakbeen in de gewrichten weer te herstellen. Daarnaast zijn er nog tal van behandelingen die je kunt ondergaan met het doel om het bewegen weer soepeler te laten verlopen en om de pijn te verminderen die hierbij gepaard gaat. In dit artikel gaan we enkele behandelingen die er zijn voor artrose op een rij zetten. Mocht je een keer last krijgen van de aandoening dan weet je uit welke opties je kunt kiezen.

Bewegingsoefeningen

artrose pijnDe eerste behandeling voor artrose die we willen bespreken is het doen van bewegingsoefeningen. Als je hiermee de pijn tijdens het bewegen kunt verminderen dan is dat altijd beter dan het nemen van medicijnen. Misschien kan je voor elkaar krijgen dat je minder pijnstillers nodig hebt als de oefeningen ervoor zorgen dat bewegingen weer soepeler verlopen. Medicatie is natuurlijk ook een behandeloptie maar dit kan je het beste zoveel mogelijk vermijden. De zware medicijnen zijn immers zeer schadelijk voor je gezondheid. Bewegingsoefeningen kan je zelf thuis doen of onder begeleiding van een fysiotherapeut. Veel patiënten melden dat zij met simpele oefeningen grote verbeteringen realiseren.

Kraakbeen herstellen met lasers

Indien er sprake is van echt grote beschadigingen op het kraakbeen, dan kom je misschien in aanmerking voor een operatie met lasers tegen artrose. Het doel van deze nieuwe operatie is het herstellen van het kraakbeen. Als het oppervlakte nu allerlei beschadigingen heeft, dan probeert men met de lasers het oppervlakte weer egaal te maken. Wanneer dit het geval is dan kunnen botten weer soepel over elkaar bewegen. Na een dergelijke operatie is het mogelijk dat je totaal geen pijn meer in je gewrichten ervaart. Dit is iets wat vroeger niet eens mogelijk was. Toen moesten mensen zich erbij neerleggen dat zij de rest van hun leven met artrose moesten leven. Het is geen prettig vooruitzicht als je voor altijd chronische pijn in je gewrichten hebt.